Lähde makumatkalle Etelä-Espanjaan 12.-15.11.
Koe Cádizin ainutlaatuinen ruokaperinne, jossa Atlantti kohtaa Andalusian, ja tule nauttimaan viiden ruokalajin menu, joka juhlistaa Almadraba-punatonnikalaa ja hienostuneita sherryjä.
___
Tervetuloa nauttimaan erikoismenusta, jonka on luonut El Campero -ravintolan keittiömestari Julio Vázquez yhteistyössä sherryasiantuntija Pepe Ferrerin kanssa
VARAA NYT (paikkoja tarjolla vain rajoitettu määrä) TableOnlinessa.
Kattaukset:
Ke 12.11. klo 18.00 VARAA PAIKKA KESKIVIIKOLLE
To 13.11. yksityistilaisuus
Pe 14.11. klo 20.00 VARAA PAIKKA PERJANTAILLE
La 15.11. klo 20.00 VARAA PAIKKA LAUANTAILLE
Hinta:
Menu 65 €
Sherryt 50 €
Yhteistyössä: Cádiz Tourism, Dagmar Bistro & Wine Bar Julio Vázquez – keittiömestari El Campero, Gadira, Pepe Ferrer – The Sherry Wine and Brandy Council of Jerez & Espanjan matkailutoimisto Helsingissä
Menu by Julio Vázquez, Chef del Restaurante ‘El Campero’ & juomat by Sherry Ambassador Pepe Ferrer :
Valikoima perinteisellä tavalla suolattua almadraba*-punatonnikalaa & Fino Tío Pepe
Taranteloa** valkosipulikeitossa & Manzanilla Pasada Pastrana
Sipulissa haudutettua tonnikalafileetä & Amontillado Viña AB
Tonnikala-galete ja hummusta & Oloroso Médium Solera 1842 VOS
Payoyo***-juustokakku & Oloroso Médium Dry Sack
Illallisella esitellään yhtä Cádizin tunnetuimmista kulinaarisista aarteista eli Almadraba-punatonnikalaa monissa eri muodoissa ja monina eri makuina eli valitettavasti tällä kertaa tarjolla ei ole vaihtoehtoista menua. Illallisen voi nauttia myös ilman sherryjä.
* Almadraba on Andalusian rannikolla edelleen käytettävä tuhansia vuosia vanha kalastusmenetelmä, jossa Atlantin punatonnikalat (Atlantic bluefin tuna | Atún rojo) pyydetään käsin nostettavilla verkoilla tonnikalojen luonnollisilta vaellusreiteiltä. Lue lisää pyyntimenetelmästä ja sen vastuullisuudesta tonnikalatoimittaja Gadiran sivuilta (englanniksi):
** Tarantelo on tonnikalan mehevä kylkipala, joka sijaitsee selkäfileen (ventrescan) ja vatsapalan (lomo) välissä. Se yhdistää ventrescan rasvaisen täyteläisyyden ja lomon kiinteän rakenteen – täydellinen tasapaino makua ja suutuntumaa.
*** Payoyo-juusto on andalusiasta, Sierra de Grazalema-vuoristoalueelta, peräisin oleva artesaanijuusto, joka valmistetaan paikallisten payoyavuohien ja grazalemeñan lampaiden maidosta. Juustoa arvostetaan sen täyteläisen maun vuoksi.