Mitä yhteistä on Pohjois-Ranskan Champagnella ja piskuisella kaakkoisenglantilaisella Wes-Sussexin kreivikunnalla? Ja mitä tekemistä Dagmar Bistro & Wine Barilla on näiden molempien kanssa?

Rakkaus laadukkaisiin, perinteisellä samppanjametodilla valmistettuihin kuohuviineihin!

Helmikuussa myös teillä on mahdollisuus päästä kokemaan palanen tästä rakkaudesta, kun arvostetun Ambriel-kuohuviinitalon omistajapariskunta Charles ja Wendy Outhwaites saapuvat Dagmar Bistro & Wine Bariin kertomaan palkituista viineistään ja hullunrohkeasta matkastaan englantilaisten kuohuviinien parissa.

Illan aikana maistelemme neljä eri kuohuviiniä yhdessä Dagmarin lempiruokien kanssa. Tämä ei ole perinteinen viinitekijäillallinen, vaan maistuvien annosten ja englantilaisen kuohuviinin rakkausliitto!

Nautiskelun lomassa kuulemme Charlesin ja Wendyn tarinan lisäksi miten maaperä, ilmasto ja rakkaudella höystetty viininteko vaikuttavat viinin makuun ja miksi Britannian kuohuviinit ovat juuri nyt viinimaailman huulilla.

AMBRIEL ”May your wine, like your wit, be Sparkling”

Ambriel on kunnianhimoinen, englantilainen kuohuviinitalo, jonka viinitarhat sijaitsevat West-Sussexissa aurinkoisilla etelään suuntautuvilla rinteillä, joista on näkymät South Downsin kansallispuistoon. Tarhoilla kasvatetaan perinteisiä samppanjarypäleitä – Chardonnayta, Pinot Noiria ja Pinot Meunieria.

Ambrielin omistajien Charlesin ja Wendyn matka viinintuottajiksi ei ole aivan perinteinen. Charles työskenteli yrityspankkiirina ja Wendy asianajajana ja kuninkaallisena neuvonantajana. He kuvailevatkin aiempia uriaan ”epätavalliseksi koulutukseksi viininvalmistukseen”, mutta heidän paneutumisensa yksityiskohtiin, uteliaisuutensa ja sinnikkyytensä ovat palvelleet heitä hyvin myös uudella uralla.

He kutsuvatkin itseään ”kontrollifriikeiksi”, jotka haluavat pitää kaikki langat käsissään. Wendy kasvattaa rypäleet ja Charles huolehtii viinin valmistamisesta – tosin lopullisen päätöksen pulloihin kypsymään päätyvistä sekoituksista he tekevät yhdessä.

Ambriel on ylpeä Single Estate -viinitalo eli kaikki sen viinit valmistetaan tilan omista rypäleistä.  Kaikki heidän kuohuviininsä valmistetaan perinteisellä samppanjamenetelmällä ja pitkällä pullokäymisajalla, mikä tuo viineihin hienostuneen tasapainon hedelmäisyyden ja paahteisten aromien välille.

Ilta sisältää: Charles ja Wendy Outhwaitesin isännöimänä
4 lasillista (10 cl) Ambrielin kuohuviinejä.
Lajitelman kuohuviineille paritettuja Dagmarin alkupaloja (ennakkoon ilmoitetut erikoisruokavaliot huomioidaan)

Viinit: Ambriel Classic Cuvee / Ambriel Rose / Ambriel Blanc de Blancs 2018 / Ambriel English Reserve

Milloin: 4.2.2025 klo 18.00 Kesto noin 2 tuntia

Hinta: 75 € / henkilö

Varaukset: TableOnlinesta